maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla *w*


Mintun 18-vuotissynttärikakku (meniks toi kirjotus nyt oikein..?)

Kakkupohja

200 g voita
2 dl sokerii
4 munaa
200 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoi
½ dl kaakaojauhet
1 paketti coctailkirsikoi

  • Sulata voi ja suklaa mikrossa.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoks.
  • Lisää voisuklaasörsseli munasokerivaahtoon. Beautiful, isn't it? 
  • Lisää joukkoon jauhot.
  • Palottele kirsikat mukavan pieneks. Sellai ettei kukaan voi ronkkia niitä kakusta pois :)
  • Lisää kirsikat joukkoon ja sekota.
  • Paista uunis semmoset 20 min 225 astees. Alkuperäses reseptis sanottii et 12 min, mut pidin uunis vähä pidempää koska en tavoitellu mutakakkua. Tuloksena kakku, jonka Viljamin pudotettua hellalle hella kärsi enemmän :) 


Koristelu

n. 70 g tummaa suklaata
n. 70 g valkosuklaata
suklaasydämii
3 orvokkii

  • Sulata suklaat ja pursota/levitä kakun päälle yingyang-muotoon.
  • Lisää sydämet.
  • Käy naapurin pihalta hakemas orvokkeja.
  • Lisää ne kakun päälle. Voit liimata ne jollain kiinni, till exempel sokerikuorutteel :)
Vieraat söi kakun nii et vaa pölypilvi jäi! Ja alkoivat lisää sitä haikailemaan!




Toinen kakku uunista ulos (paitsi et tää tuli kyllä jääkaapista...?): Suvin 18-w kakku

Pohja

175 g kaurakeksejä
70 g voita

Kuorrute

3 liivatelehtee
200 g valkosuklaata
½ dl sokerii
2 munaa
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatont tuorejuustoo

  • Pura kiukku kekseihin murskaamalla ne.
  • Lisää joukkoon sulatettu voi.
  • Leikkaa kakkupohjaan leivinpaperin pala ja levitä keksimössö.
  • Sulata suklaa mikrossa. Mutta tiiäkkö mitä tapahtuu suklaalle 2 minuutin jälkeen mikrossa? Sen litkun keskelle ilmestyy tulivuorenpurkaus, josta näkee sisälle, ja huomaat et siel on ontto alue jota peittää kahvinpurujen näkönen tavara. 
  • Laita liivatelehet likoomaan kylmään veteen.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoks.
  • Lisää joukkoon sula suklaa (sen jälkeen ku kuopinu kaikki kraaterista pois) ja tuorejuusto.
  • Vatkaa kermat vaahdoksi.
  • Lisää kermavaahto joukkoon varovasti käännellen.
  • Purista liivatelehist vedet pois, pistä mukiin ja kaada päälle 1 rkl kiehuvaa vettä.
  • Lisää liivatelehtivesi mukaan juhliin.
  • Kaada pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Koristelu

Ruusun terälehtiä
valkuainen
sokeria
sokerimassaa
pinkkii elintarvikevärii
glitterii
rösselei
  • Käy noukkimassa pihasta ruusun terälehtiä. Jos itseltä ei löydy, tähystä naapureilta.
  • Pese terälehdet.
  • Dippaa ne valkuaiseen ja sirottele sokeria päälle. Laita jääkaappiin kuivumaan.
  • Värjää sokerimassaa vaaleenpunaseks, tee haluamasi teksti.
  • Ku massa on kuivunu, lisää päälle glitterii.
  • Koristele kakku oikeen söötiksi :3
Nooh, tämä oli nätti. Mut jos kuskaat jääkaappiin kuuluvaa kakkua about 1½ h autossa ja sitte ku pääset juhlapaikal kakku ei mahu jääkaappiin, nii se ei oo enää parhaimmas kunnos. Vähä sulanu sielt sun täält ja ajotaitoja kiittäen osa kakusta kakkuvuuassa kiinni, olin kiitollinen et otin kuvan jo ajoissa. :) Ja itse kakun saaja tuli viel vähä myöhemmin, nii ehtis kakku rupsahtaa viel enemmä :D
Mut kyl sitäki syötii, 1/3 joutusin seuraavan päivän heittämää pois, haju oli mitä ihanin baariyön jälkeen.

Muuten oli ilta/yö/aamu oikee mukava :))

Ja klo 15 viel mukavampi ku Mika tuli takasi matkaltaan. :)

2 kommenttia: