torstai 4. heinäkuuta 2013

Pullavuori pöydällä!


Tällä ohjeella saat varmasti tarpeeks pullaa!

1 litra maitoo
100 g hiivaa
3 munaa
3 dl sokerii
1 tl vaniliinisokerii
2 rkl kardemummaa
n. 2 kg vehnäjauhoi
300 g voita

  • Ota iso vati ja murusta hiiva sinne. Tunne sen erittäin mielenkiintoinen koostumus! 
  • Lämmitä maito kattilas ja kaada hiivan joukkoon.
  • Lämmitä samas kattilas voi ja pistä syrjään.
  • Sekota hiivamaidon (uuh, kuulostaa namilta!) joukkoon munat, sokerit ja kardemumma.
  • Ala lisäilee joukkoon jauhoi samal sekottaen. Jossai vaihees pitää alkaa käden kans puristelee taikinaa, paitsi jos sul on joku fancy yleiskone. 
  • Taikina on sit ready ku vieres kyttäävän sormeen ei tartu puolet taikinast ku menee tökkäsee pullataikinaa. :)
  • Anna kohota tunnin verran.
  • Jaa taikina kaheksaan osaan.
  • Kauli taikinasta mahdollisimman suorakulmanen lätty.
  • Sivele (mahtaaks tuokaa sana olla..?) voilla, ripottele sokerii + kanelii ja rullaa pötköks.
  • Leikkaa n. sentin siivuja jos teet pullavuokaan. Jos teet kunnon korvapuustei, leikkaa vähä isompii paloi ja paina sormen kans keskelt. 8))
  • Voitele kananmunal ja ripottele päälle raesokerii. Oo tarkkan ettei mee voi ja muna sekasin, ettei käy nii et huomaat puoles välis pellillist et voitelet pullii voilla. image
  • Paista 225 astees n. 15 min.
  • Uuh, iiihana tuoksu! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti