Raparperipiirakka
Pohja
150 g voita
1 dl sokerii
1 muna
2 dl vehnäjauhoi
1 dl perunajauhoi
1 tl leivinjauhet
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää muna sekkaan.
- Sekota kuivat aineet keskenää ja lisää joukkoo pikkuhiljaa sekottae.
- Voitele ja jauhota piirakkavuoka.
- Kaada taikina vuokaan ja pistä se sillee oikee nätisti ja hiuka taiteilet et mite saat reunoi nostettuu.
Täyte
about ½ litraa raparperin palasii
1 tölkki kermaviilii
1 muna
3 tl vaniljasokerii
1 dl sokerii
- Jos on tuorei raparperikeppei ni kuori ne ja leikkaa ohuiks siivuiks.
- Meil oli pakastettui palasii ni sulatettii ne vaa ja oltii tyytyväisii. 8))
- Sekota kermaviili, sokrut, muna ja raparperipalat keskenää.
- Kaada sörsseli pohjan päälle ja levitä nätisti.
- Paista about 20-30 minsaa 200 astees, kunnes toi kermaviilisörsseli on saanu kivan värin.
- Nautiskele vaniljakastikkeen kans ;)
Onhan tämänki leipomisest sit jo melkee viikko, mut kiireitä, kiireitä... Lääkkeet terveydenhuollossa-opintojaksol pitäny kirjottaa tapausselostus. No mikäs siinä, viis sivuu tekstii sisältäen kansilehen ja lähdeluottelon, not a big deal... Aivan järkyttävää taisteluu!!
Kuvilla pystyn kuvaamaan kirjotuksen tuottamii fiiliksii....
Mut se fiilis ku saa sen prkleen tekstin paperille! Hallelujah!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti