Omenasosekuppikakut (7 kipaletta hervottoman kokosina, normaalin mittakaavassa tulis about 14 kipaletta)
Pohja
½ tl ruokasoodaa
280 g omenasosetta
55 g voita
85 g fariinisokerii
1 muna kevyesti vatkattun
175 g vehnäjauhoi
1½ tl leivinjauhet
½ tl kanelii
(½ tl muskottipähkinää, ite en laittanu, kokeile ja ilmottele oliko nami)
![]() |
Oon saanu yliannostuksen kemiaa tän syksyn aikana et en voinu olla ihmettelemäst minkä sorti reaktio soseen ja soodan välil oli tapahtunu ku semmoseks vaahdoks oli menny... |
- Sekota ruokasooda omenasoseesee.
- Vatkaa voi ja fariinisokeri nätiks ruskeeks "vaahdoks".
- Vatkaa muna sekaan.
- Sekota kuivat aineet keskenää ja lisää joukkoo käännelle lusikal. Se on mahdollista!
- Sit lisää joukkoon viel omenasoseruokasooda käännelle.
- Jaa vuokiin. Älä kuitenkaa samanlai ku meikäläine, joka tyhmänä täytti aika täytee (jätä yli kolmasosa tyhjäks) ja sit niist tuli tollasii jumalan hylkäämii jättiläisii.
Muruseos
50 g vehnäjauhoi
50 g fariinisokerii
1/4 tl kanelii
(1/4 tl muskottipähkinää)
35 g voita
- Mittaa kuivat aineet kippoo.
- Lisää joukkoo voi pienin palasin.
- Hiero seos murusiks.
- Lisää muruseos vuokiin taikinan pääl ja painele kevyesti.
- Paista uunis 200 astees about 20 min.
- Naatiskele joulufiiliksis näitä järkäleitä.
Joulukuu alkaa huomenna! Saa avata kalenterist luukun ja laulaa joululaului kaikkien kiusaks, jee!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti